Ako si vyrobiť drevený sud s vlastnými rukami: jednoduchý návod krok za krokom pre vytvorenie tradičného kontajnera + 79 fotografií

Sud vyrobený z dreva je vynikajúcou nádobou na skladovanie uhoriek, ako aj vína, pretože prirodzené pole je považované za ekologický materiál, ktorý si zachováva svoju užitočnosť a skvelú chuť výrobkov.

Podobnú vec, ako plastové sudy, môžete kúpiť v špecializovanom obchode.

Ak chcete vytvoriť drevený výrobok vlastnou rukou, nebude to ťažké.

Výber poľa

Jednou z ich prvotných úloh je kompetentná voľba stromu na vytvorenie kapacity.

Hovorme o hlavných použitých odrodách.

Dub

Ide o klasický a najvhodnejší materiál v kooperačnej otázke.

Drevo má veľký stupeň pevnosti, bohatstva antiseptických látok.

Stojí za povšimnutie, že pod vplyvom sudov s vlhkosťou v chate duba sa v priebehu rokov len silnejšia, preto sú charakterizované trvaním prevádzkového obdobia.

Ďalším rovnako dôležitým plusom duba je príjemná vôňa, ktorou sa nasýtia uložené potraviny.

Borovica

Vzťahuje sa na mäkké drevo, ktoré je ľahko prístupnéspracovanie, ale menej sily ako dub.

Hlavnou nevýhodou je vôňa živice, takže obaly na výrobky z borovice sa zriedkavo vytvárajú.

Lipa

Považuje sa za vláknitý druh stromov, dokonale liečiteľný, ako aj strih.

Materiál sa vyznačuje trvanlivosťou, nedostatkom chuti, nepraskne, preto sú vápenné sudy uznávané ako najlepšie pri preprave rôznych pochúťok.

Aspen

Považuje sa za trvanlivý, lacný materiál s antiseptickými vlastnosťami.

Kontajnery na osik sú teda vhodné na skladovanie rôznych druhov uhoriek.

Jednou z dôležitých vlastností tohto súboru je možnosť nadmerného opuchu, ale v otázke družstva sa to týka skôr plností, pretože umožňuje dosiahnuť maximálne spojenie dier.

Vytvorenie nitov

Ďalšou etapou, ktorá je nevyhnutná pre tých, ktorí sa chcú naučiť robiť barel vlastnými rukami, je vytváranie prvkov.

Je dôležité začať s nitmi - zužujúcimi sa smerom k hranám alebo obdĺžnikového typu, ktoré sú rezané, ako aj prepichnuté.

Druhá možnosť je jedna z najsilnejších, pretože ich vláknitá štruktúra nie je náchylná na zničenie pri štiepaní dreva.

Čo sa týka vytvorenia nýtového tanku na štiepkovanie, je zložitý a potrebujeprofesionalita.

Hlavnou úlohou je rozdelenie vopred pripraveného sochoru na rovnaké časti, čím sa získa minimum odpadového materiálu.

Je najjednoduchšie spracovať materiál v jeho surovej forme, ako je to v prípade fotografických sudov uvedených nižšie.

Nakolov požadovaný počet nitov, mali by sa sušiť, položiť pod baldachýnom v období tepla.

Ak sa vyžaduje umelé sušenie, potom sa na konce prilepí hrubý papier, potom sa nity umiestnia do pece na jeden deň.

Na konci týchto činností možno materiál spracovať.

Vytvorenie Hoop

Dôležitou úlohou pri výrobe suda je aj montáž stĺpov, to znamená vytvorenie obručí.

Pochádzajú z dreva alebo železa.

Kov je silný variant, ale jeho mínus je možnosť rýchlej hrdzavenia.

Preto sa takéto obruče používajú len vtedy, keď je potrebné získať výrobok s vysokým stupňom pevnosti.

Potom je dôležité zbierať sud a tiež v ňom vytvoriť dno.

Soak

Po absolvovaní všetkých týchto procesov vlastnej výroby suda bude potrebné uviesť ho do prevádzky.

Pred použitím výrobku by sa mal výrobok spracovať.

Nezáleží na tom, či sa chystáte skladovať potraviny v kontajneri alebo vytvoriťzalievanie zo suda, alebo sprcha zo suda.

Koniec koncov, výrobok musí byť dobre utesnený a nesmie vydávať nepríjemné pachy.

Preto je v prvom rade dôležité opláchnuť nádobu, aby sa odstránili zvyškové piliny, odpadky, ako aj mnohé opaľovacie prvky.

Oplach sa vykonáva až do úplného odstránenia cudzích aróm a maximálneho čistenia vody.

Nádoba sa potom parí na dezinfekciu a zvýšené utesnenie. Na tento účel je valec naplnený vriacou vodou a ponecháva ho dovnútra, kým nevychladne. Tento proces musíte dvakrát zopakovať.

Akonáhle je nádrž v pare, musí byť nasiaknutá.

Vo väčšine prípadov trvá tento postup približne tridsať dní a je dôležité zmeniť vodu takmer každý druhý deň.

Pri prvom namáčaní nie sú vylúčené netesnosti, ktoré sa považujú za normálne. V tomto prípade je však dôležité vodu dopĺňať.

Na záver by som rád poznamenal, že sud vyrobený vlastnou rukou je dobrou voľbou pre domáce použitie.

Vytvorením tohto systému ušetríte finančné prostriedky a získate vysokokvalitné kapacity na uchovávanie rôznych salinín, vín, ako aj na iné účely.

Koniec koncov, je možné nielen uchovávať potraviny v takomto kontajneri, ale aj využívať ich na rôzne účely v krajine.

Foto sud s vlastnými rukami